duminică, 12 februarie 2012

Drob de soia


Inainte de a scrie reteta minunatului , gustosului si aromatului drob de soia, vreau sa va povestesc ceva :D
Am avut  intr-o ocazie un musafir care nu manca deloc soia. Spunea ca e un aliment fara gust, si ca nu i-a placut nici un preparat din soia care l-a mancat vreodata. Ei bine, nu am avut nici o intentie sa-i schimb parerea, doar ca s-a nimerit la masa noastra  exact cand am preparat un drob asemanator cu cel care o sa-l prezint azi.
Acum eram foarte curioasa de reactia lui. La inceput a fost mai retinut, vroia sa zica ceva dar s-a abtinut. Se vedea ca e nedumerit si curios in acelasi timp.  Dupa ce a terminat de mancat,  fara nici un alt comentariu, s-a ridicat de la masa si m-a intrebat: "Am mancat cumva soia?" :))))  Ma asteptam la o reactie din partea lui, dar nicidecum la ceea ce a urmat :D
Stiti ce mi-a cerut inainte de a ne lua ramas bun??? Reteta :))))
Sa v-o scriu si voua daca tot veni vorba de ea:D



Ingrediente:
-100 g soia granule
-3 linguri de orez
-4 cepe mari
-5 oua
-2 linguri pasta de rosii
-2 linguri de faina
-1 lingurita cimbru
-1 lingurita oregano( si daca va place, puteti sa mai adaugati ierburi aromatice : magheran, busuioc..)
-1 lingura ulei
-sare ( sau vegeta)
-piper

 Soia se pune la fiert in apa cu vegeta.
Orezul se spala si se pune si el la fiert.
Cepele se curata, se spala, se toaca marunt si se pun la calit impreuna cu o lingura de ulei.
 Soia, dupa ce a fiert se stoarce de apa, si se pune intr-un castron, la care se adauga pasta de rosii, ierburile aromatice, sarea si piperul.

Se amesteca bine, dupa care se pune faina.
Urmeaza orezul, ceapa si ouale, amestecandu-se dupa fiecare.
Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei tavi de chec, dupa care se toarna amestecul de soia.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 40 de minute.
E buun, e foarte bun!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu