marți, 14 februarie 2012

Tort de Valentine's Day


 Noi sarbatorim dragostea in fiecare zi, insa azi am vrut sa fie o zi mai speciala din 2 motive:
1. Pentru ca este o zi dedicata indragostitilor si
2. Pentru ca azi se implinesc 6 luni de cand sunt casatorita cu Ionut care este un sot minunat si care face ca fiecare zi sa fie speciala si unica.
 Si pentru ca de la nici un eveniment nu lipseste tortul, azi am pregatit un tort delicios de ciocolata si crema de lapte. Este foarte gustos, insa nu foarte dulce.( asa ca sunteti liberi sa adaugati 2-3 linguri de zahar in plus fata de cat am scris eu in reteta :D )

Fiti fericiti si indragostiti!

 


Ingrediente:
Pentru blat:
-6 oua
-6 lg zahar
-4 lg faina
-2 lg cacao
-1 lingurita praf de copt
Crema:
-500 ml lapte
-50 g amidon
-2 lg zahar
-50 g ciocolata alba
-200 ml frisca
Glazura:
-100 g ciocolata cu lapte
-3 lg lapte
-2 lg zahar
-70 g unt
Decor:
-250 ml frisca 
 -un plic Tort Jelle rosu

Mod de preparare:
Se incepe cu blatul de tort. Se separa ouale. Faina, cacaoa si praful de copt se cern si se amesteca toate. Albusurile se bat spuma cu zaharul.

 Dupa ce albusurile sunt batute bine, se adauga galbenusurile amestecandu.se usor cu o spatula de lemn de sus in jos.( Eu am avut 4 galbenusuri si 6 albusuri)
Se incorporeaza treptat si amestecul de faina si cacao.
O tava in forma de inima se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de aprox 30-35 de minute la foc mediu. Se testeaza cu o scobitoare daca e copt, daca mai este nevoie, se mai lasa putin in cuptor.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit se scoate din forma si se taie in 4 straturi.
Intre timp ne ocupam de crema.
400 ml lapte si ciocolata alba rupta bucatele se pun la fiert. Restul de lapte se amesteca cu amidonul si zaharul. Cand laptele incepe sa fierba, se reduce focul si se toarna compozitia de amidon, amestecandu-se incontinuu pana cand crema incepe sa se ingroase. Este suficient de fiarta atunci cand amestecam in crema, se vede fundul cratitei. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Frisca se bate spuma si se amesteca usor cu crema racita.

Pentru glazura, se pun toate ingredientele pe baie de aburi si se incalzesc pana se obtine o crema.

Se lasa si glazura la racit, crema se imparte in 3 parti egale si ramane doar ansamblarea tortului.
Se incepe ansambleaza in felul urmator: o foaie blat, un strat crema, un strat glazura.


Pentru decor: Se bate frisca iar jeleul se prepara dupa intructiunile de pe pachet.
Peste ultima foaie de blat se toarna jeleul, si se orneaza cu frisca dupa imaginatia fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu