duminică, 29 ianuarie 2012

Prajitura "Albinita"






Albinita, este o prajitura delicioasa, care se topeste in gura de buna ce e. Nu cred ca are nevoie de prea multe prezentari, pentru ca este destul de cunoscuta. Azi va prezint varianta mea de Albinita :D







sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Cornuri cu Finetti




Aceste cornuri sunt la loc de cinste in casa noastra. Ne plac ataat de mult.... Sunt moi si pufoase, si aromate, si dulci, si.....nu ne mai saturam de ele. Sotul meu nu e prieten cu prajiturile si torturile cremoase, asa ca mereu apelez la cornulete, sau placinte dulci ca sa ne satisfacem pofta de dulce.





miercuri, 18 ianuarie 2012

Placinta cu branza dulce si stafide




 Mi s-a facut o pofta zilele astea de ceva dulce, desi mi-am propus sa o mai raresc cu dulciurile. Totusi, nu am cedat tentatiei, si avand prin frigider branzica de vaca  proaspata, am decis sa fac aceasta placinta, buuuuna. Se topeste in gura de buna ce e! Si aluatul atat de fraged si de bun...mmmm! Sa tot mananci placinta de asta....:D




vineri, 13 ianuarie 2012

Pasta de branza





  Pasta aceasta de branza are mare trecere la casa noastra. O mancam cu maaaare pofta, dimineata la micul dejun, la pranz sub forma de aperitiv, si oridecate ori trecem pe langa bolul cu minunea asta care ne face ademenitor cu ochiul. E tare buna, si v-o recomand din suflet!





miercuri, 11 ianuarie 2012

Pateu de soia

Ingrediente:
-1 cana soia boabe
-1 radacina de patrunjel
-2-3 morcovi
-2 cepe mari
-4 linguri de ulei
-1/2 lingurita ienibahar
-1/2 lingurita boia dulce
-2 lingurite amestec de legume, sau vegeta( pentru cei care folosesc)
-sare
-usturoi( optional)



duminică, 8 ianuarie 2012

Pilaf de orez





Ingredientele de la aceasta reteta pot varia foarte mult. Azi va prezint pilaful de orez cu legume. Este foarte gustos si hranitor. Noi l-am servit impreuna cu chiftelute de nuca si gogosari murati.