miercuri, 11 ianuarie 2012

Pateu de soia

Ingrediente:
-1 cana soia boabe
-1 radacina de patrunjel
-2-3 morcovi
-2 cepe mari
-4 linguri de ulei
-1/2 lingurita ienibahar
-1/2 lingurita boia dulce
-2 lingurite amestec de legume, sau vegeta( pentru cei care folosesc)
-sare
-usturoi( optional)






Se pune soia in inmuiat in apa de seara pana dimineata. Se strecoara si se fierbe in apa in oala cu presiune, impreuna cu morcovul, patrunjelul, si sarea.
Separat se caleste ceapa, in ulei, sare si putina apa. Se ia ceapa de pe foc si se adauga boiaua ,ienibaharul si se amesteca bine.
Dupa ce soia a fiert, se stoarce de apa, si se amesteca bine cu zarzavatul si ceapa condimentata. Compozitia obtinuta se da prin blender, pana devine o pasta fina. Se adauga amestecul de legume, si pt un plus de aroma si 2-3 catei de usturoi pisati.
Am servit-o cu gogosari murati, dar daca aveam o salata de cruditati mergea si mai bine :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu