duminică, 8 ianuarie 2012

Pilaf de orez





Ingredientele de la aceasta reteta pot varia foarte mult. Azi va prezint pilaful de orez cu legume. Este foarte gustos si hranitor. Noi l-am servit impreuna cu chiftelute de nuca si gogosari murati.








Ingrediente:
-o cana de orez
-o ceapa tocata marunt
-un morcov taiat cubulete
-un ardei rosu taiat cubulete
-2-3 linguri de pasta de rosii
-patrunjel
-sare, piper

Incepem cu ceapa tocata care o punem la calit in putin ulei. Se lasa 2-3 minute , dupa care se adauga morcovul.

Se mai lasa 2 minute sa se caleasca si morcovul, apoi se pune orezul spalat ( din 2-3 ape) si 2 cani de apa calduta. La o masura de orez, se pun 2 masuri de apa.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa 10-15 minute, se adauga ardeiul taiat cubulete, pasta de rosii si condimentele.
Se fierb impreuna inca 5 minute, si la sfarsit se pune patrunjelul. Se amesteca bine, si pilaful nostru e gata. Se serveste cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu