miercuri, 18 ianuarie 2012
Placinta cu branza dulce si stafide
Mi s-a facut o pofta zilele astea de ceva dulce, desi mi-am propus sa o mai raresc cu dulciurile. Totusi, nu am cedat tentatiei, si avand prin frigider branzica de vaca proaspata, am decis sa fac aceasta placinta, buuuuna. Se topeste in gura de buna ce e! Si aluatul atat de fraged si de bun...mmmm! Sa tot mananci placinta de asta....:D
Indrediente:
Pentru foi:-1 pachet de margarina Unirea
-150 ml apa
-20 g drojdie
-1 praf de sare
-1 ligurita de miere
-faina cat cuprinde
Pentru umplutura:
-700g branza dulce
- 4 oua
-3 pliculete de zahar vanilat
-250g zahar
-stafide
-2-3 lg gris
Se pune intr-un castron mai mare margarina si praful de sare.
Intr-un pahar de 150 ml, se pune drojdia su o lingurita de miere si se amesteca pana la dizolvare. Paharul respectiv se completeaza cu apa calduta, si se adauga peste margarina.
Se presara faina si se framanta cu mana pana se obtine un aluat nelipicios si de consistenta potrivita. Aluatul se acopere cu un prosop de bucatarie curat, si se lasa sa creasca la loc caldut, 1-2 ore ( pana isi dubleaza volumul)
Intre timp se pregateste umplutura. Intr-un castron se pune branza, ouale, zaharul vanilat si zaharul , si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in doua jumatati.Din prima jumatate, pe o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Se aseaza in tava in care a fost pusa o hartie de copt.
Umplutura mea a fost cam moale, asa ca am presarat 2 linguri de gris peste foaie, dupa care se pune un strat de umplutura care se uniformizeaza pe toata suprafata. Se presara cu stafide.
Peste stratul de umplutura se pune foaia preparata din restul de aluat.
Se introduce in cuptorul preincalzit si este gata cand incepe sa se rumeneasca deasupra. Timpul de coacere este de aproximativ 40-45 de minute. Se scoate tava din cuptor, se inveleste cu un prosop curat de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, dupa care se poate servi. Se presara zahar pudra deasupra. Gustul e nemaipomenit de bun!!! Merita incercata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu